Jump to content

Nytt nummer av LCHF-magasinet


Recommended Posts

IngerLCHFomsl4.17

LCHF-magasinets höstnummer (nr4/2017) kommer till prenumeranterna i slutet av denna vecka. Veckan därpå finns tidningen i butik. Här skriver chefredaktör Bo Zackrisson lite om vad numret innehåller:

De nyttiga ovanjordisarna
I sommar har det kommit två svenska studier som visar att ovanjordsgrönsaker är jättenyttiga. Min inledande trendspaning är en lovsång till dessa ovanjordisar! I slutet av augusti kom så den stora PURE-studien som visade att det är kolhydraterna som är farliga – inte fettet.
Våra kära ”kostexperter” vrider sig nu som daggmaskar för att rädda ansiktet. Vi inom LCHF-rörelsen som har förtalats under ett drygt decennium, kan nu tillgripa den välkända parollen:
– Vad var det vi sa?

Tabubelagt ämne
LCHF-magasinets höstnummer är som vanligt fullspäckat med intressanta artiklar.
Det har länge varit tabu att skriva om barn med typ 1-diabetes som äter LCHF. Vi har besökt Katarina Holst och hennes 12-åriga dotter Filippa som drabbades av typ 1-diabetes 2015. Dottern mår bra av att äta LCHF, men sjukvården vill att hon istället ska äta stora mängder kolhydrater och kompensera med höga doser insulin.

Peter Martin förklarar nyttan av funktionsmedicin
Läkaren Peter Martin berättar om funktionsmedicinens grundläggande idéer. Vi tror att detta sätt att se på hälsa och sjukdom kan ha framtiden för sig.

När LCHF inte räcker till
LCHF-kosten i all ära, men den kan inte fixa allt. Ibland får man söka andra vägar. I min epistel berättar jag om hur jag hittade lösningen på ett allvarligt hälsoproblem där man minst anar det, nämligen på Clas Ohlson!

Mer
Martina Johansson skriver en mycket initierad text om blodketoner. Som bonus tipsar hon om två ketogena recept. Johan Falk fortsätter att brottas med fettandelar och kalorier. Våra krönikörer My Westerdahl och Lars-Erik Litsfeldt bidrar som vanligt med vassa artiklar och våra kockar Tommy Runesson och Monique Forslund bidrar med nya välsmakande recept. Vi uppmärksammar även Anna Halléns kamp för yttrandefriheten och besöker Kostdoktorns kontor i Stockholms City. Särskilt roligt är också att kunna hälsa dr Annika Dahlqvist välkommen tillbaka i spalterna.

Prenumerera på LCHF-magasinet
LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.

Sensommarhälsningar,

Bo Zackrisson
Chefredaktör och ansvarig utgivare
LCHF-magasinet

Inlägget Nytt nummer av LCHF-magasinet dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...